MANUEL TRANSPALET

Paketlenmiş, muhafazalı veya paletli yüklerin düzgün bir zeminde, kısa mesafelerde yerden bir miktar kaldırılması ve malzemenin nakli için kullanılan yükleme-boşaltma aracıdır. Manuel hareket ettirilen bu araç iterek veya çekilerek kullanılır. Yükün kaldırılması elle çalışan hidrolik bir sistem vasıtasıyla yapılır. Bu araçla 2000-2200-2500-3000-3500-5000 kg.’a kadar yükleri rahat bir şekilde taşıyabilirsiniz.

Yerli üretimini yaptığımız ergonomik kullanımlı forkliftlerimiz, İtalyan ve İspanyol mühendisler ile ortak çalışma sonucunda elektronik (motor kontrol üniteleri vs.) aksamları İtalyan SME firmasından temin edilen, bir çok bilinen tanınmış marka ile, aynı özelliklere sahip joystick kontrol sistemli, 1.6 tondan 2 tona kadar ister 3, ister 4 tekerli, 2 tondan 4 tona kadar, 3300mm’den 7000mm’ye kadar kaldırma asansörleri bulunan çok özellikli, çevreye duyarlı yeni nesil elektrikli forklifttir.

Çalışma Prensibi

Transpaletlerde kaldırma ve indirme esnasında itme/çekme kolunun üst kısmındaki kontrol mandalı üç pozisyonda kullanılır.

Taşıma

Mandal orta pozisyondadır. Kontrol mandalı taşıma pozisyonunda olduğu zaman transpalet çekilebilir veya itilebilir. Böylece taşıma kolaylaşmış ve hidrolik sistemin zamanla yıpranması engellenmiş olur.

Kaldırma Pozisyonu

Mandal aşağıya doğru indirildiğinde piston harekete geçer. İtme/ çekme kolu yukarı aşağı hareket ettirilmek sureti ile transpalet yukarı kaldırılır. Transpaletin gövdesi maksimum yüksekliğine geldiğinde (son kalkma noktası) hidrolik sistem görevini tamamlamış olur. Böylece transpalet yükü yerden kesmiş olur.

Viraj Emniyeti

Virajda yükleme yaparken veya çalışırken güvenli sürüş modu

Geri Kaymaz

Sanica Forklifler rampada kayma önleyici sistem ile donatılmıştır

İndirme Pozisyonu

Mandal yukarı doğrudur. Mandal indirme pozisyonu için yukarı konuma getirildiğinde bir bilya valf hareket ettirilir ve darbe silindirinde bulunan yağ bir kelebek valf vasıtasıyla depoya döndürülür. Böylece indirme işlemi gerçekleştirilmiş olur. Yük indirileceği zaman,indirme pozisyonu uygulandıktan sonra kontrol çubuğu taşıma pozisyonuna getirilir.

Teknik Özellikleri

  1. Transpalet şasesi 3 mm kalınlığında saçtan imal edilmiştir.
  2. Çatalların altı, profillerle desteklenmiştir. Bunun amacı çatallarda oluşabilecek esnemeyi ortadan kaldırmak, hidrolik sisteme destek vermektedir.
  3. Transpalet taşıma kapasitesi (2000-2200-25000 Kg.) doğrultusunda güçlendirilmiş bir hidrolik sisteme
    sahiptir.
  4. Hidrolik sisteme kapasitesi dışında yükleme yapıldığında, sistemi otomatik olarak kapayan koruyucu merkez valf mekanizmasına sahiptir.
  5. Hidrolik sistemde kullanılan yağ; Shell Tellus 27 veya Shell Tellus 37 numara motor yağıdır. Hidrolik sistem yağ kapasitesi 200-250 gr’dır.
  6. Avrupa standartlarına uygun taşlanmış piston kullanılmıştır. Böylece keçelerin yıpranması engellenmiş, hidrolik sistemin ömrü arttırılmıştır.
  7. Çekme/İtme kolu standartlara uygun uzunlukta olup, kontrol çubuğu iş güvenliği gereğince kol üzerinde bulunmaktadır.
  8. Transpalette yürüme hareketini sağlayan tekerlekler iki çeşittir;
    • Poliüretan Lastik Tekerlekler: Pürüzlü veya sert zeminlerde kullanılmaktadır. Hijyenik ortamlarda kullanımı tavsiye edilir. Korozyondan (toz, pas, kir vb.) etkilenmez, yağlama gerektirmez. Ayrıca her tekerlek içinde çift rulman vardır.
    • Poliamid Tekerlekler (Siyah/Beyaz): Sert, pürüzsüz zeminlerde çalışmayı sağlar. Tam yükte çökme yapmaz.
      Tekerleklerin içindeki rulmanlar kendiliğinden yağlı ve kapaklıdır. Korozyondan (toz, pas, kir vb.) etkilenmez, yağlama gerektirmez. Ayrıca her tekerlek içinde çift rulman vardır.